NETWERK BEHEER

DE ZORGVRIJE WERKPLEK

Werkplekbeheer  |  Netwerkbeheer  |  Server- en Cloudoplossingen

De Zorgvrije werkplek: Netwerkbeheer

Om een Zorgvrije werkplek te creëren is het belangrijk om goed te kijken naar het bedrijfsnetwerk. Het bedrijfsnetwerk is onderdeel van uw IT-infrastructuur. Atlan is specialist in het aanleggen en onderhouden van bedrijfsnetwerken.

Onder Netwerkbeheer verstaan wij:

1. Bedrijfsnetwerken

Binnen een bedrijfsnetwerk worden verschillende computers, servers en andere apparaten met elkaar gekoppeld met één of meerdere switches met een firewall of router die gekoppeld is aan een internetprovider.

Wanneer één van deze netwerkapparaten uitvalt heeft u geen internet meer. Wat vaak betekent dat u niet meer kan werken en mail niet meer kan ontvangen. Atlan heeft verschillende oplossingen waarbij redundantie er voor zorgt dat de verantwoordelijkheden van een defect apparaat worden overgenomen door een ander zodat u door kunt werken.

2. Netwerkverbindingen

Atlan is specialist op het gebied van netwerkverbindingen tussen verschillende bedrijven en bedrijfslocaties. Wij zorgen dat medewerkers vanuit thuis veilig kunnen werken op uw bedrijfsnetwerk. Indien gewenst leggen wij uw glasvezelnetwerk aan en koppelen de glasvezelverbindingen rechtstreeks aan uw Cloud omgeving, voor optimale gebruikservaringen.

3. Wi-Fi netwerk en Internet

Een perfect ingericht Wi-Fi netwerk en dus snel internet is cruciaal voor elke organisatie. Atlan installeert met solide hardware oplossingen en een weloverwogen implementatieplan. De Wi-Fi netwerken worden altijd ‘collectief’ uitgerold. Dit betekent dat meerdere access-points (Wi-Fi zenders) samen een sterk netwerk vormen. Onze Wi-Fi netwerken hebben een hoge uptime met een goede dekking. Wanneer u de Wi-Fi netwerken afneemt in een ‘managed’ pakket doen wij ook de monitoring en het beheer voor u.

4. Netwerkapparaten

Om problemen te voorkomen worden alle netwerkapparaten op maat geconfigureerd en tijdens gebruik gemonitord en beheerd. Wij werken met 3 typen netwerkapparaten (alleen gerenommeerde merken).

A. Switch

De switch wordt binnen een bedrijfsnetwerk meestal gebruikt om computers, printers, servers en eventuele andere apparaten met elkaar te verbinden. Op deze manier kan informatie worden gedeeld. De switch dient te worden geconfigureerd en beheerd zodat het apparaat goed is beveiligd en optimaal gebruikt kan worden..

B. Firewall

Bij een bedrijfsnetwerk zijn verschillende apparaten met elkaar en het internet verbonden. Dit brengt risico’s van buitenaf met zich mee (hacken, malware, etc). Om het netwerk te beschermen wordt een firewall gebruikt. Deze bepaalt welk verkeer toegang tot het netwerk krijgt. Atlan heeft veel ervaring met geavanceerde firewalls (next-generation firewalls). Dit zijn zeer intelligente firewalls die met geavanceerde technieken uw netwerk helpen veilig te houden.

C. NAS-systeem

Een Network Attatched Storage systeem (NAS) is een opslagapparaat. Het is de centrale plek binnen een bedrijfsnetwerk waar (bevoegde) gebruikers en computers hun gegevens veilig kunnen bewaren en opvragen. Het is een soort privé-cloud die kan worden gebruikt voor het bewaren van klantgegevens of back-ups van allerlei gegevens. Atlan zorgt voor de back-ups, het mintoren en het beheer van het NAS-systeem

Beheer en ondersteuning door Atlan

Voor het beheer van een netwerkapparaat kunt u kiezen uit twee varianten, namelijk ‘ProActive’ en ‘Managed’. Kiest u voor ‘Managed’ dan kiest u voor volledige zekerheid. Ondersteuning bij en vervanging van defecte onderdelen of het volledig vervangen van een apparaat is dan volledig inbegrepen.

Netwerkapparaat ProActive

  • Support bij onderhoud (bij vervanging op nacalculatie)
  • Monitoring
  • Patch management
  • Response (stand-by igv calamiteit)

Netwerkapparaat Managed

  • Full operational support
  • Monitoring
  • Patch management
  • Response (stand-by igv calamiteit)
  • Replacement

WILT U OOK DE BESTE NETWERK-OPLOSSINGEN?

Onze experts staan klaar om uw bedrijf verder te helpen. Neem vrijblijvend contact op en ontdek wat Atlan voor u kan betekenen.