Veiligheid van IT netwerken voorop

Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. We worden dagelijks geconfronteerd met berichten uit de media over Ransomware en hackers die bankrekeningen leegplunderen van nietsvermoedende computergebruikers en bedrijven. Hoe kunt u uw netwerk hier tegen wapenen?

De standaard preventieve maatregelen met een eenvoudige firewall en een virusscanner zijn niet langer voldoende. Via handige trucjes en weetjes manoeuvreren de kwaadwillende zich langs de conventionele beveiligingssystemen. Op zoek naar belangrijke gegevens die zij kunnen misbruiken ten koste van uw bedrijf.

it-security-2.1-atlan it eindhoven

Veel voorkomende fouten

Eén van de meest voorkomende manieren om een systeem binnen te dringen is via bekende lekken. Deze zijn weliswaar ontdekt, maar nog niet gedicht door de gebruiker van het systeem.

Hoewel softwarefabrikanten er alles aan doen om deze lekken zo snel mogelijk te dichten -in de vorm van security patches en updates- blijken in de praktijk de meeste systemen flink achter de feiten aan te lopen. Een gemiddeld systeem ligt in sommige gevallen vaak maanden achter met zijn security patches. Ondanks de aanwezigheid van virusscanners en firewalls blijft het daarom een enorm veiligheidslek.

Adequate IT beveiliging

Elk bedrijf dat online werkt raden we aan om na te denken over IT beveiliging van bestanden. Een aantal veel gekozen stappen, vaak in combinatie met elkaar, zijn:

  • Gebruik maken van gerenommeerde software
  • Uitgebreide monitoring
  • Inwinnen van goed veiligheidsadvies

Door bovenstaande stappen uit te voeren bent u in staat om uw bedrijf zowel binnen als buiten goed te beveiligen. Uw gevoelige infrastructuur wordt 24 uur per dag, 7 dagen per week in de gaten gehouden. Security patches en updates worden snel na hun release verwerkt. En wanneer wij onverhoopt toch een afwijking waarnemen wordt er direct actie ondernomen.

Met IT beveiliging kunt u nooit vroeg genoeg beginnen. Want u kunt misschien denken dat uw bedrijf niet interessant of bekend genoeg is om op de radar te komen van hackers. Maar in feite is elke computer en netwerk een mogelijk doelwit. Wij helpen u dan ook graag met preventieve maatregelen.

HOE KUNNEN WE STARTEN?

Heeft u specifieke wensen of bent u nog in een oriënterende fase? In beide gevallen staan we u graag te woord met advies en informatie. Neem vrijblijvend contact op. Laat u verrassen door onze Cloud expertise.