BLOG

25 juni 2018

De SSD: veilig en snel

Kennis

Mark gaffel

0

De SSD: veilig en snel

De Solid state drive of disk, beter bekend als SSD is steeds meer in opkomst. Dat is niet zo verwonderlijk, aangezien deze drive vele voordelen met zich meebrengt ten opzichte van de traditionele harde schijf.

Sneller

Zo zijn ze een stuk sneller dan de traditionele harde schijven. Dat komt doordat de gegevens worden opgeslagen op een digitale chip. Bestanden worden daarom makkelijker en sneller gevonden op de harde schijf die nog met bewegende delen werkt. Door de snelheid worden SSD’s vaak als opstartschijf gebruikt en wordt het besturingssysteem erop gezet, wat supersnel opstarten mogelijk maakt.

Veiliger

Veiligheid is ook een belangrijk voordeel dat de SSD biedt. Een van de grootste oorzaken van dataverlies zijn harde schijven die defect raken door onzorgvuldig gebruik. Bij de SSD is dit niet het geval. Er zijn geen bewegende delen waardoor de SSD bestand is tegen schokken en onverwachte bewegingen. Het maken van een back-up blijft echter belangrijk, maar de kans op een crash wordt met een SSD een stuk kleiner.

Nog meer voordelen

Daarnaast zijn SSD’s ook lichter qua gewicht, maken ze geen geluid en zijn ze ook nog eens zuiniger, omdat ze minder vermogen nodig hebben om te werken.

Ombouwen

Als je op je afdeling nog trage computers of laptops hebt met een ouderwetse harde schijf en ze moeten nog een jaartje mee, dan kun je er makkelijk een SSD in laten zetten. Dit klusje is vaak vlug geklaard en de computer is weer lekker rap. Wij hebben dit voor al veel klanten gedaan met zeer positieve resultaten. Steeds meer mensen worden zich bewust van de voordelen van de SSD.

Net als bij de harde schijf zijn er verschillende grootten en types verkrijgbaar van de SSD. Hier kun je je over laten informeren om voor jou de best passende te vinden, wij helpen graag!

Comments are closed.