BLOG

10 september 2018

De Cloud: wanneer maken jullie de overstap?

Kennis

Mark gaffel

0

De Cloud: wanneer maken jullie de overstap?

Is jouw bedrijf ook toe aan een overstap naar de Cloud? Onlangs maakte Cisco, marktleider op het gebied van IT netwerken, bekend dat de verwachting is dat binnen drie jaar alle bedrijven zijn overgestapt naar werken in de Cloud. Iets om over na te denken dus. Wil je weten of het voor jouw bedrijf een goede keuze is om over te stappen naar de Cloud? Wij helpen je graag bij de keuze!

Vragen

Als je bedrijf al wat langer meedraait, dan werken jullie vast nog met een server. Veel jonge, nieuwe bedrijven beginnen direct al te werken in de Cloud. De vraag om over te stappen roept meestal wel wat vragen op. Hoeveel gaat zoiets kosten? Wat zijn de voordelen? En zijn die het wel waard om over te stappen? De beveiliging is ook iets waar bedrijven zich zorgen om maken. Vooral nu de veiligheid van data zo hoog in het vaandel is komen te staan.

Kosten

In de Cloud betaal je per gebruiker per maand. Dat is niet het geval bij een server. Hiervoor schaf je meestal eenmalig licenties aan en betaal je een vast bedrag per maand voor het beheer. Hierdoor is het voor bedrijven die werken met grotere aantallen gebruikers soms voordeliger om juist niet in de Cloud te gaan. Voor veel MKB bedrijven is het echter prima te doen. De kosten blijven overzichtelijk en je weet precies waar je aan toe bent. Dat is wel zo handig. Het is ook mogelijk om gedeeltelijk in de Cloud te werken en gedeeltelijk op een server. Een zogeheten Hybride Cloud. Je kunt je hier het beste goed over laten informeren door een specialist. De beste oplossing voor jouw bedrijf is namelijk afhankelijk van meerdere factoren.

Beveiliging

Omdat de gegevens worden opgeslagen in de Cloud, een onbekende plek anders dan de eigen computer, rijst vaak de vraag of dat dan wel veilig is. De meeste publieke Clouds hebben slechts eenvoudige beveiliging en rekenen op jouw eigen verantwoordelijkheid voor het verder veiligstellen en beveiligen. Wij kunnen daarbij helpen met handige tools zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken. Hoe jouw bedrijf omgaat met data en privacy blijft de eigen verantwoordelijkheid, maar wij helpen graag bij dit soort vraagstukken.

Verouderde systemen voldoen niet meer aan de veiligheidseisen en zijn niet meer goed beschermd. As je nog met Windows XP of Office 2007 werkt dan is dat niet veilig meer en is het een goed moment om na te denken of de overstap naar de Cloud een optie is. Als je dan toch moet gaan vernieuwen..

Flexibel

Wat nog een groot voordeel is van werken in de Cloud is de flexibiliteit. Het is heel makkelijk schaalbaar en geen probleem om aanpassingen te maken. Bij uitbreiding kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig een nieuwe gebruiker aanmaken en ook net zo makkelijk weer weghalen.

Je leest het, de overstap is minder ingewikkeld dan je misschien dacht. Of het nu ook voor jouw bedrijf een goed moment is om over te gaan naar de Cloud, is voor elk bedrijf een individuele keuze. Wil je daar advies in of wil je meer weten? Neem contact op! Ons advies krijg je gratis!

Comments are closed.