Zoekmachine optimalisatie

Atlan kan u helpen bij het optimaliseren van uw website, zodat u beter gevonden wordt in Google en andere zoekmachines. Zoekmachine postionering, zoekmachine optimalisatie, SEO en zoekmachine adverteren zijn allemaal onderdelen van zoekmachine marketing.

Zoekmachine Optimalisatie Resultaten in GoogleBij Google onderscheiden we twee soorten resultaten namenlijk:

- Normale (Organic) resultaten;
- Adwords resultaten

Normale zoekresultaten

"Organic" (organische) resultaten zijn de resultaten van een zoekopdracht die zonder betaling worden weergegeven. De positie wordt door Google bepaald en is afhankelijk van een heleboel factoren. Deze resultaten proberen we te beinvloeden met zoekmachine optimalisatie. (zie ook Site optimaliseren voor zoekmachines)

 

Zoekmachine Optimalisatie Click Through RateOnderzoek met behulp van "Eye-Tracking Analysis", heeft uitgewezen dat de top 3 posities de meeste kliks behalen, daarna wordt het minder. De onderste resultaten krijgen meer kliks dan de middelste resultaten, dit is op zich logisch. Als een gebruiker niet het gewenste resultaat ziet bij de top 3, zal deze over het algemeen naar beneden scrollen om de volgende resultaten-pagina te bekijken. Boven de knop om naar de volgende pagina te gaan kunnen nog relevante resultaten staan en de gebruiker zal hier dan op klikken.

 

AdWords

Adwords resultaten zijn de resultaten van een zoekopdracht die worden weergegeven door betaling. Dit gaat op basis van "opbod" en een AdWords gebruiker betaalt alleen als er daadwerkelijk op de advertentie wordt geklikt. (zie ook Adverteren met Google Adwords)

Blog

Lees meer over zoekmachine optimalisatie op onze blog