Website optimalisatie

Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) is website optimalisatie. Om een website goed vindbaar te maken en dus hoog te laten scoren in Google is het van belang dat uw website structuur helder is voor zoekmachines en bezoekers. Tussen deze twee zit een verschil... een groot verschil.

Wanneer een bezoeker uw website bekijkt ziet deze een duidelijke structuur. De pagina zal bestaan uit een hoofdmenu, eventueel met submenu´s, een heldere opmaak, een professioneel ontwerp en mooie afbeeldingen. Hierdoor kan een bezoeker zich snel oriënteren.

Website Optimalisatie - HTML CodeEen zoekmachine ziet dit niet. Deze ziet alleen de HTML code van de pagina. De code bestaat uit een mengeling van opmaakcode en tekst. De tekst is zichtbaar voor een bezoeker, de opmaakcode niet. Google daarentegen ziet beide code-elementen. Door de opmaakcode te "bestuderen" weet Google hoe de webpagina is opgebouwd. Door de code van de website te optimaliseren en deze zo kort mogelijk te houden wordt de pagina niet alleen sneller, maar ook beter leesbaar voor Google. Ook zal de verhouding tussen tekst en opmaakcode verbeteren waardoor er eigenlijk meer tekst op de pagina lijkt te zijn. Dit komt de zoekmachine positionering alleen maar ten goede.

W3C

"Het W3C is in oktober 1994 opgericht met als doel het Web tot zijn volle potentieel te ontwikkelen, gemeenschappelijke protocollen te ontwikkelen, die de groei van het Web bevorderen en interoperabiliteit garanderen. W3C telt momenteel meer dan 500 leden en circa 60 fulltime medewerkers over de hele wereld; zij leveren een bijdrage aan het ontwikkelen van specificaties en software voor W3C."

Door de opmaakcode te laten valideren door het W3C wordt u of uw website maker "beperkt" in het gebruik van code. Hierdoor wordt de code automatisch kleiner en is de kans dat de website er op de verschillende browserversies hetzelfde uitziet groter.

U kunt uw website eenvoudig valideren op de website van het W3C.

Structuur

Een duidelijke navigatiestructuur bevordert het gebruikt van uw website. Het is belangrijk dat bezoekers snel hun weg vinden en niet verdwalen in een web van pagina's.

Beter vindbaar

Vaak is het zo dat uw site al meer bezoekers zal krijgen doordat deze beter vindbaar wordt als uw website is geoptimaliseerd. Een hoogste plaats in Google kan natuurlijk niemand garanderen. Als bezoekers voor u belangrijk zijn, wacht dan niet te lang hiermee. U bent tenslotte niet de enige met een website op het internet!

Advies

Wilt u advies over website optimalisatie? Of wilt u graag dat wij uw website optimaliseren? Neem dan eens contact met ons op. Wij staan u graag te woord.