Loading...
Over Atlan 2017-12-21T14:02:16+00:00

Over Atlan

Atlan System Management BV is sinds 1998 actief in met name zuid- en midden Nederland. Ons bedrijf heeft zich gespecialiseerd in kantoor automatisering in de brede zin van het woord.

U kunt bij ons terecht voor ondermeer advies, implementatie van nieuwe IT omgevingen, aanpassen van bestaande omgevingen en het beheer en onderhoud op IT omgevingen. Automatisering van A tot Z dus waarbij wij onze organisatie aanpassen aan die van u. Maatwerk en oog voor de klant zien wij als de sleutel tot een lange en goede samenwerking met u.

Uitbesteding in het MKB

Ook uw organisatie is in de afgelopen jaren steeds meer afhankelijk geworden van een correct functionerende IT-Infrastructuur. Implementaties en IT-beheer zijn een taak geworden die binnen elke organisatie een plek verdient. Vaak doet iemand het beheer, onderhoud en uitbreiden van het netwerk erbij, toevallig omdat deze persoon de meeste affiniteit met computers heeft, maar een complete dagtaak kan er bij lange na niet mee worden gevuld. Er is geen budget voor een fulltime systeembeheerder en ook geen enkele reden deze in vaste dienst te hebben. Voor de eerste lijns contactpersoon is het echter veel te moeilijk om op alle vragen een antwoord te hebben, laat staan een incident met een hoge prioriteit op te kunnen lossen. Herkent u zich in deze problematiek?

Ervaring als oplossing

Het is eigenlijk belangrijk om terug te kunnen vallen op een organisatie met diepgaande kennis van IT oplossingen en het IT-beheer. Het beheer en onderhoud van netwerken behoort ook niet tot uw core competenties en dat wilt u ook niet beheersen. Atlan System Management BV kent als geen ander de problematiek van IT oplossingen en het beheer daarop binnen het MKB. Veel van onze huidige opdrachtgevers leggen de verantwoordelijkheid voor het functioneren van hun IT-Infrastructuur in onze handen. Wij stellen ons ten doel ICT voor u te laten werken! Want laten we eerlijk zijn! U doet toch ook niet het onderhoud op uw eigen auto’s?

Consultancy en projecten

Ook bij bedrijven waar wel vaste systeembeheerders in dienst zijn kan Atlan behulpzaam zijn. Het bijzondere van ons vakgebied is de enorme dynamiek en de snelheid waarmee de ontwikkelingen gepaard gaan. IT is een middel geworden om uw organisatie slagvaardig te maken of zelfs uw concurrentiepositie mee te verbeteren. Uw organisatie wordt daarmee wel meer afhankelijk van IT. Welke keuzes moet ik maken en hoe voer ik veranderingen aan mijn IT-Infrastructuur door zonder dat mijn klanten (de eindgebruikers) daar last van hebben? Er zijn tijdelijke capaciteitswensen om een project uit te voeren, daarna valt de behoefte aan ondersteuning terug naar een niveau dat wij zelf kunnen bedienen. Wij willen een nieuwe technologie introduceren en zoeken een partner die ons daarmee behulpzaam kan zijn?

Professionele samenwerkingen

Atlan besteedt een belangrijk gedeelte van haar capaciteit aan het ondersteunen en begeleiden van organisaties op deze bovenstaande terreinen. Wij willen voor onze relaties een professionele partner zijn, zowel uitvoerder als adviseur maar ook aanspreekpunt en vraagbaak. Wij werken samen met interne systeembeheerders en vullen elkaar op flexibele wijze aan.

Diensten

De ontwikkelingen in de informatietechnologie voltrekken zich razendsnel. Voor veel ondernemingen is de beschikbaarheid van het IT-Netwerk inmiddels essentieel voor de bedrijfsvoering. Met de netwerkservers als het meest vitale onderdeel. Deze vormen het hart van het digitale zenuwstelsel binnen het bedrijf en vragen om preventief onderhoud. Een tijdrovende, weinig inspirerende maar wel noodzakelijke bezigheid. Want incidenten die leiden tot ‘hartfalen’ zijn doorgaans funest voor de voortgang van de werkzaamheden. Een scala aan oorzaken kan daaraan ten grondslag liggen: een virus, een verbroken internetverbinding, te weinig schijfruimte, back-up problemen. Vaak merkt men het probleem als het te laat is en het netwerk niet langer functioneert. Met alle gevolgen van dien.

Voorkomen is ook hier dus beter dan genezen. Zeker als de deskundigheid niet in eigen huis beschikbaar is om de problemen snel en adequaat op te lossen.

BENIEUWD NAAR ONZE MOGELIJKHEDEN?

Bij ons kunt u terecht voor uiteenlopende IT vraagstukken. Door op maat te begeleiden en te adviseren komen we altijd tot de beste oplossing.

CONTACT OPNEMEN