Loading...
Connectivity 2017-12-21T14:10:29+00:00

Maak bedrijfsprocessen eenvoudiger

Vanaf het moment dat computers data kunnen verwerken is ook direct de vraag ontstaan om deze data te kunnen delen. De technologie om data te kunnen delen heeft zich in razend tempo ontwikkeld. Al snel na kleine computernetwerken ontstond vanuit grotere computernetwerken het internet en de rest is geschiedenis. Wat is de impact hiervan op uw werkprocessen en nog belangrijker: hoe haalt u hier voordeel uit?

Inmiddels zijn we alweer gewend aan de vele mogelijkheden die het internet heeft gebracht en kunnen we eigenlijk al niet meer zonder. Deze verbinding is dus eigenlijk onmisbaar geworden. Toch beschikken de meeste bedrijven maar over weinig tot geen uitwijkmogelijkheden voor bijvoorbeeld storingen. Het zogeheten netwerkinfrastructuur is vaak plat en niet redundant uitgevoerd. Herkenbaar voor u?

Meerdere verbindingsmogelijkheden

De verbinding begint bij u binnen. Waarschijnlijk beschikt uw bedrijf over één of meerdere switches die uw computerapparatuur verbindt. Deze is actief met een firewall of router die gekoppeld is aan een internetprovider. Wanneer één van deze apparaten uitvalt heeft u geen internet meer. Wat in een geval van een Cloud oplossing betekent dat u niet meer kunt werken en mail niet meer binnenkomt.

Voor dergelijke problemen heeft Atlan scenario’s beschikbaar waarbij defecte apparatuur elkaar kan opvangen en internetverbindingen kunnen overschakelen naar een 2e provider die geen storing heeft. Daarnaast hebben wij veel ervaring in het begeleiden van trajecten voor het aanleggen van glasvezel en andere types internetverbindingen of het overgaan van de ene provider naar de andere.

Van Cloud tot VoIP en Wifi

Naast toegang tot internet en Cloud oplossingen kan uw verbinding ook nog voor andere doeleinden gebruikt worden. Denk hierbij aan Remote Access, VPN en bellen via internet (VoIP) wat niet meer weg te denken is in de hedendaagse kantooromgeving.

Atlan is specialist op het gebied van netwerkverbindingen tussen verschillende bedrijven of bedrijfslocaties. Wij zetten mogelijkheden op om medewerkers vanuit thuis veilig te kunnen laten werken op uw bedrijfsnetwerk. Daarnaast kunnen wij uw glasvezelverbindingen rechtstreeks koppelen aan uw Cloud oplossing waarmee u de beste gebruikservaringen met de Cloud realiseert.

Wij maken voor onze oplossingen gebruik van hardware van gerenommeerde merken:

 • WiFi oplossingen op basis van Cisco WLAN controllers of Ubiquiti Unifi
 • Internetbeveiliging op basis van Cisco ASA firewalls
 • Switches van HPE en Cisco (Procurve en Catalyst lijn)
 • Routers van Cisco of Draytek

Weten welke voordelen VoIP voor u kan opleveren?

Met onze ruime ervaring kunnen wij u goed adviseren en ondersteunen in VoIP. Wacht niet langer en neem contact op voor meer informatie.

Contact opnemen

Voordelig VoIP

VoIP betekent Voice Over IP en staat voor bellen over het internet. VoIP wordt ook wel internettelefonie, bellen via internet of internetbellen genoemd. Deze uitdrukkingen zeggen eigenlijk precies wat VoIP is: een telefoongesprek via internet.

De voordelen van VoIP bellen op een rij:

 • Hoge schaalbaarheid: met VoIP kun je een onbeperkt aantal gesprekken tegelijkertijd voeren.
 • Mobiele integratie: vaste en mobiele telefonie in één oplossing
 • Locatie onafhankelijk: jouw telefonie is niet langer aan één locatie gekoppeld. Haal de stekker uit je toestel, neem het mee en sluit deze op een andere locatie weer aan. Je bent bereikbaar op je eigen nummer en belt tegen dezelfde lage kosten. Wij werken met IP-toestellen van Gigaset & Cisco
 • Flexibel: koppel je telefoontoestel aan iedere netwerklocatie of projectruimte.
 • Geen aparte kabels: je gebruikt gewoon je netwerkkabel in plaats van aparte kabels voor een telefoonverbinding.
 • Overstappen is snel en gemakkelijk: je verhuist alleen de telefoonnummers en de VoIP gegevens naar een andere provider
 • Goedkoper: aanzienlijke besparing per maand waarbij ook alle VoIP-gebruikers onderling gratis bellen.
 • Gemakkelijk te integreren

Solide WiFi

Connectie en verbindingen zijn voor elke organisatie van belang. Atlan biedt de juiste kennis op het gebied van Wi-Fi. Door goede hardware en een uitstekend implementatieplan kunnen wij u de verbinding bieden die u nodig heeft. Snel, veilig en altijd een goede dekking.

DE BESTE KEUZES VOOR UW BEDRIJF

Onze experts staan klaar voor uw vragen. Neem vrijblijvend contact op en ontdek wat Atlan voor uw bedrijf kan betekenen.

CONTACT OPNEMEN