Windows XP gaat met pensioen

17 september 2013

Op 8 april 2014 beëindigt Microsoft de ondersteuning voor het al meer dan 10 jaar oude Windows XP en Office 2003. Dit betekent dat je geen updates en beveiligingsverbeteringen voor Windows XP en Office 2003 meer ontvangt van Microsoft. Dit houdt dus ook in dat vanaf 8 april uw werkstations een verhoogd risico lopen op virussen, spyware en andere schadelijke software. Daarnaast zal nieuwe randapparatuur niet meer werken omdat fabrikanten geen stuurprogramma's meer meeleveren voor Windows XP.

Neem daarom snel contact op met uw accountmanager om u te laten informeren hoe en wanneer over te stappen naar het nieuwste besturingssysteem Windows 8.1. Houd er rekening mee dat een nieuw besturingssysteem mogelijk hogere eisen stelt aan uw hardware. Laat u daarom goed informeren.

Unit 4 ondersteunt Windows 8

13 november 2012

Boekhoudsoftware UNIT4 Multivers heeft het certificaat voor Windows 8 verkregen. Dit betekent dat de software van UNIT4 voldoet aan alle eisen voor gebruik op het nieuwe besturingssysteem van Microsoft (Windows 8).

Microsoft heeft op 26 oktober het nieuwe besturingssysteem Windows 8 geïntroduceerd. Dit kan gebruikt worden op computers, laptops en tablets. Om de overgang van Windows 7 naar Windows 8 soepel te laten verlopen, moeten softwareontwikkelaars laten testen of hun software compatibel is met het nieuwe besturingssysteem.

UNIT4 heeft het programma UNIT4 Multivers al vroeg laten testen voor Windows 8 met goed resultaat. UNIT4 is één van de eerste organisaties die zijn software heeft aangepast naar de nieuwe eisen. De certificering geldt voor zowel UNIT4 Multivers versie 8.1 als versie 10. (Platinum)
  
Het certificaat geeft aan dat UNIT4 Multivers probleemloos is te installeren op Windows 8. UNIT4 Multivers is klaar voor de nieuwe generatie Windows en zal derhalev ook op dit platform ondersteund worden.

Naar verwachting zal UNIT4 Multivers in 2013 geschikt worden gemaakt voor gebruik op mobiele apparaten.

First Floor Restaurant Website Online

11 juni 2012

Logo First Floor

First Floor Restaurant is een nieuw restaurant in het centrum van Eindhoven. Het restaurant is gevestigd op de Markt boven "de Carrousel" naast de McDonalds. Atlan Development heeft de nieuwe website ontwikkelt en deze is vanaf vandaag te zien op internet.

 

 

homepage thumbnail Click to Enlarge

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw website?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor uw website? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons telefoonnummer is: 040-290 0320.

Vergeet ook niet om de website van First Floor Restaurant te bezoeken!

LCV Lease website online

24 april 2012

LCV Lease Logo

De nieuwe website van het bedrijf LCV Lease is online per vandaag. Atlan is verantwoordelijk voor het webdesign en de technische implementatie.

LCV Lease is onderdeel van Mazeland Bedrijfswagens uit Eindhoven.

De voertuigen en bijhorende gegevens en afbeeldingen worden gevoed vanuit Wheelerdelta van Autodata. Dit betekent dat LCV Lease via één centraal systeem voertuigen invoert en deze vervolgens automatisch op de LCV Lease website zichtbaar worden. Dit scheelt een enorme hoeveelheid tijd bij het bijhouden van de website.

homepage thumbnail Click to Enlarge

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw website?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor uw website? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons telefoonnummer is: 040-290 0320.

Vergeet ook niet om de website van LCV Lease te bezoeken!

Geplanned onderhoud

16 april 2012

Op donderdag 19 april kunnen er i.v.m. gepland onderhoud onderbrekingen in onze diensten/services voorkomen.
Hierbij gaat het gaat het over het shared hosting platform (websites), e-mail verkeer, en Cloud services.

Tijdens dit onderhoud kan een deel van de services tijdelijk onbereikbaar zijn.

De werkzaaamheden zijn als volgt gepland:

17:30 - aanvang werkzaamheden
20:00 - afronding werkzaamheden

Nieuwe website Woonveste te Mierlo online

06 februari 2012

Woonveste Logo

De nieuwe website van het bedrijf Woonveste uit Mierlo staat sinds staat sinds februari 2012 online. Atlan is verantwoordelijk voor het webdesign en de technische implementatie.

De vorige website was niet meer van deze tijd, maakte gebruik van framesets en voldeed ook niet meer aan het beeld welke Woonveste graag wil uitstralen.

In samenspraak met Woonveste heeft Atlan de website opnieuw opgezet. Wij, en nog belangrijker, de klant zijn zeer tevreden met het eindresultaat. Door gebruik te maken van bepaalde ontwerpelementen van de oude website blijft het nieuwe ontwerp voor terugkerende bezoekers wel herkenbaar.

oude site homepage small

 

Overzichtslijst van projecten

De pagina met projecten, zowel opgeleverde als nieuwe, bestaat uit een lijst van kleine afbeeldingen. Alhoewel de lijst lang kan worden blijft de pagina snel door gebruik te maken van "lazy loading".

Met deze techniek worden de afbeeldingen die niet zichtbaar zijn voor de bezoeker nog niet opgevraagd. Pas als de afbeeldingen door het naar beneden scrollen in beeld komen worden de desbetreffende afbeeldingen geladen. Hierdoor blijft de laadsnelheid van de pagina snel, wat de zoekmachine optimalisatie ten goede komt. Laadtijd is immers een bepalende factor.

oude site homepage small

Showcase

Verder biedt de website de mogelijkheid om willekeurige projecten in de "header" van de website weer te geven, eventueel met een quote van een klant. Ook kan een bepaald project worden gekozen welke dan overal wordt weergegeven.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw website?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor uw website? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons telefoonnummer is: 040-290 0320.

Vergeet ook niet om de website van Wooveste te bezoeken!

Wijzigingen op Places door The Cleaner, Anoniem of Anonymous

24 januari 2012

Google Places GrijsWellicht herkent u dit: U heeft een pagina aangemaakt bij Google Places en alle gegevens netjes naar waarheid ingevuld. Een paar weken later bekijkt u de pagina nogmaals en opeens is er iets aangepast zoals uw telefoonnummer of misschien zelfs uw bedrijfsnaam.

Onder de knop "meer" bekijkt u de lijst met recente wijzigingen aan uw pagina en ziet dat bepaalde personen uw gegevens hebben aangepast. Personen met de naam "The Cleaner", "Anoniem" of "Anonymous" in de meeste gevallen. Niemand weet wie deze personen zijn en waarom ze gegevens aanpassen.

The Cleaner Bewerkingen

The Cleaner, Anonymous of Anoniem

Blijkbaar frustreert dit veel personen. Op internet staat het vol verontwaardiging over deze willekeurige wijzigingen door de bot. Het blijkt zo te zijn dat "The Cleaner", "Anoniem" en "Anonymous" geautomatiseerde processen zijn van Google. Deze processen, of bots, proberen de gegevens van Google Places up-to-date te houden en soms, eigenlijk heel vaak, gaat dit niet zo goed.

Google heeft zelfs een spreadsheet in Google Docs geplaatst waar men foutieve wijzigingen kan doorgeven. (via issuetracker)

Hier de Google profielen van deze bots en het aantal wijzigingen die ze gemaakt hebben:

The Cleaner

Anoniem

Map Maker Revert

Oplossing?

Een oplossing is er niet echt... u kunt het beste ervoor zorgen dat uw Google Places gegevens overeenkomen met gegevens van andere websites op internet. Google gebruikt deze websites om de gegevens te controleren. Denk hierbij aan bedrijfsoverzichten zoals KvK, de telefoongids, de gouden gids en de vele andere sites die bedrijfsgegevens verzamelen.

In principe behoort u overigens als bedrijfseigenaar een e-mail te ontvangen met de notificatie dat de plaatspagina binnenkort wordt bijgewerkt zodat u de bewerking ongedaan kunt maken.

Reacties

Als iemand meer informatie heeft of het probleem herkent zou het leuk zijn om een reactie te ontvangen. U kunt onderaan de pagina reageren via Facebook. Hoe meer reacties hoe beter! Misschien kunnen we dan duidelijk maken aan Google dat er iets niet helemaal goed gaat....

Nog geen plaatspagina?

Heeft uw bedrijf nog geen plaatspagina, of heeft u de plaatspagina van uw eigen bedrijf nog niet opgeëist? Doe dit dan zo snel mogelijk. Zoals al eerder aangegeven worden de lokale resultaten steeds belangrijker in Google.

Heeft u hulp nodig bij het instellen van uw pagina volgens de richtlijnen van Google voor een optimaal resultaat? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden! U kunt ons natuurlijk ook bellen.

Hoe belangrijk is de title tag voor een website?

11 januari 2012

Allereerst even een korte uitleg van wat de "title tag" in HTML is. De title tag in html staat in de "head" sectie van een webpagina.

Bijvoorbeeld:

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="nl" lang="nl">
<head>    
<title>Google Places - Zet uw bedrijf op de kaart!</title>
<meta name="keywords" content="google places, google maps, google plaatspagina" />
<meta name="description" content="Als uw bedrijf nog niet op Google Places staat met de juiste gegevens is dit een gemiste kans! Lees hier waarom." />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
</head>
<body>

De tekst die tussen de <title> en </title> staat wordt gebruikt om aan te duiden waar de pagina over gaat. In samenwerking met de META tags zoals "description" kan een zoekmachine beter "zien" waar de pagina over gaat.

Niet alleen voor de zoekmachines is de title-tag interessant, ook voor (potentiële) bezoekers.

De tekst van de tag wordt weergeven in het venster van de webbrowser, als een gebruiker de pagina opslaat in de favorieten en ook in de resultatenlijst in Google. In onderstaande afbeelding staan de teksten van de title-tag duidelijk aangegeven met een pijl.

Title Tag In Serps
de title tag in de resultatenlijst van Google

Browser venster

Tijdens het surfen hebben de meeste mensen wel meerdere vensters en/of tabbladen open staan.

Onderstaande afbeelding (klik voor vergroting) is een sreenshot van mijn Chrome browser van vanochtend. Zoals je kunt zien staan er vier tabbladen open met allemaal een titel.

Google Serps Small

Nadat ik nog eens keek naar de tabbladen viel me opeens op dat bij het tweede tabblad "gesloten" stond. Is het bedrijf gesloten? Heb ik de pagina gesloten?

Hier een duidelijkere afbeelding van het tabblad welke de verwarring veroorzaakte.

Chrome Titles

naam van bedrijf is bewust aangepast

De website

Toch maar even klikken op het tabblad wat er allemaal gaande is op deze website.

website mt small

Gelukkig, er is niets aan de hand. Het blijkt een overzicht van "gesloten bestelwagens" te zijn waar we eerder naar op zoek zijn geweest.

Even de broncode erbij pakken om te zien wat deze site ingevuld heeft:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<meta name="keywords" content="" />
<meta name="description" content="" />
<link rel="shortcut icon" href="/acmecompany.ico" type="image/x-icon" />
<title>Gesloten :: Acme Cars</title>

Zoals te zien is staat er in title tag precies wat we in de tabbladen van Chrome zagen. Wat ook opvalt is dat de de META TAGS keywords en description leeg zijn gelaten. De keywords tag wordt niet gebruikt door Google, maar de description tag zeer zeker wel.

Hoe ziet dit er uit in Google?

Als we de pagina proberen te vinden met een zoekopdracht in Google komen we onderstaande resultaten tegen.

Google Serps Gesloten

Ook hier is de title tag tekst te zien. Tussen alle andere resultaten zou een gebruikers dus snel kunnen denken dat het bedrijf gesloten is als deze door de resultaten scant.

De title tag is dus wel degelijk een belangrijk onderdeel van een goede website en dus zoekmachine optimalisatie.

Op deze pagina van Google is meer informatie te vinden over het gebruik van meta informatie.

Heeft u ook een website welke en wilt u beter gevonden worden?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor uw website? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons telefoonnummer is: 040-290 0320.